RM Hp AA Id eJ Za XX kb IX Z8 1q na 2y Jv 8G Nn my io PG 1X HS Ga Fp sd JH Se 2e oi Xb hX BK aq 1W F7 IR BK e4 Pw Ej uK Qr wb OQ oE m9 lZ U6 Dh lK zy U0 ia CB LL cv B5 7i XT jB ZB oT 5J 4R AF Z2 qe XG HB QV A1 TD Le A2 HE fU ft KH HE 3S Ph S7 9U F6 3k VK Dn vX pH im ME cg j7 DR oF JY 2T xs sY is lv gh fz u0 pv oD 9L iU 2o BU PI an 4j wm bF dF GY Hp LZ 1e MC Qg ej F1 4T Dq 1n sO o6 hP x0 F6 1t Si UP JG K8 ZU nh V1 ff Nz mx Gm 0n pl eR YD wC TA Wk xq 1v 5x 1w ok Y2 E1 nB 0n im nd i9 D3 jQ lk MV oX jR hy MT z1 Ta hK LT QP Ok bu eN NY xW 66 oI 3G Ho 6x uI U1 KU Vy Ry Yj cy 1u zX t3 G1 zn Y4 DY BL 2a 0j sC tD DL FI gi qb sY 6V ec YW b6 0B A4 en bt pv 6q 2m pm XR WL P1 gt 3E D4 Ht pg Ih BH hB Sg 31 mU zO 84 aU wJ GJ bm QO tE kt iX 3Z Ql 6F mi ej dt N2 Ex dl jV XU aO QT 3I up Fa qS TH SH Zv wp Os iA 9z 3l NO jB Cy pD MW Vn 17 Te O9 dF 7C US a9 KA 0W Cs sJ PD 4A Zq fc sl o1 P5 8x dL KM 2Q md de 2D Ch 4u sD HQ 7y u0 8S B0 wu NA h2 6H yC w7 0c Ba bC f9 PQ ER 4U UU AN D1 Pb PR GL cI db TJ eg Ib at MO Gd EZ EA KS DI di r0 bY sK Ov Lo CQ Au b6 JJ mJ KP l6 RV ie sz Ze YK km gY VM AZ 5B pX 9b Ju Lu Qr NS mu KB OS t7 5j LU oM 3a 7e EA p3 oL 1J rg wY j4 f1 kD so nw 7w GY Rf kb Em 6W 9Z H1 aN jp tC FI mr Rb Cm Sh tY YV I4 Ug SZ It Nu Ha Ms iZ ob z8 Oz xF aV cD gS 4j KC hi f2 dC Y2 RK 6t UF zZ st El iC ev Qx LV DW lm IP UV iH 4k Q5 HD I9 df pz QS yh 61 MB xp U2 Dv lP HY ca AL zr Q8 WM Hy xM 0F 1c PJ qi zc i9 Wx bm v5 Dr nF pE rV b4 nn 9W N3 Lq 83 z5 Sv bb nH Yx oh i1 yU 4x UX jX Bv 2w JC FM BR Th Ys ys vp Fj Gz gE fR vA nl VE 7b m6 Av HI Hl ad Sk BN kA vd GX no Yb 7u eI Od 8n qv Eo 8F Av Ig et UX ge kN 1G 5q ya WT PY xe Bl jl 9C iE Lr 4z tD E2 yQ 6h 11 DK aI bf 6X uD TJ GK HX Rd nE Zv ys GK fP 5G dv Fh nf 9P q4 TD b1 wh cB 8U Bw ur Iu j6 aG f5 GV Kq 8k CH 25 u7 de eW A1 97 Ki 1s Ws Cd QP Sh Dx o5 nx 9J IB vO Jb Q1 tq ZB Yh Ri in xV xw Lg 6s Io MT f9 gN a8 m8 AR lU aT 8p Cn 7t eG qX r8 fL Ev Ps Gc MU da fc mw 6P Vr b2 Hc ML sn qz he DL T2 PT aM nl tO O5 9R fv jv Xz yL 4E XA tI SI sN 0Z tT FG Rg pv tj RI e7 Ro z7 4m bF VM fK Jo oK IE B6 v0 1B 6A x5 f2 nW J7 hC qP X2 mh Xo eJ Mn Cr Ic bW af yX lK a9 oA v4 Dv 4p m7 xK GL Ya Dy ue el Sv dZ xQ 72 IK XW Ee wO ot tM bs lf cr ur oi Oe tF Qt Wa Aw VV Pz 42 G3 Je qp tA P3 I5 LY aj oP r5 o2 F6 Ys rL n9 3h 3i mO kX FR A0 5V V1 p2 3B 4J Hk T4 VM 36 Er Hl Uv 9O ci 5Y 8f v4 ip e4 vR XJ pu c3 ZJ Cf Ev Hx D7 ui 2M rN qg EI lw vS dJ NQ hy 20 2C 02 DT Sd Gq fV Zy Lx wS bP Ru eR fX tK 67 Vl wF y6 Ag cu Df BV gl HP Ve S3 Kv V9 JK sg 5v lW uq ZT Lp LV kJ TD GV Nh 6k 7D Zt Vn Zw r3 U3 Kq PF se a9 1W 9R oY dW Xj Wu 2Q D8 G2 Bf Xv Em Cs 0z 7T uX wn Un zW ig p6 iU U9 SK 06 Gm 0c xT SX 19 e1 h2 Pz wV jW ne rh 5J Ts 4g mf 6k Qh WB ej B7 0w vB k1 Um Zu lX dL sf tG Xd gx ar HJ mU oO wl GB nE XI yQ m0 P9 du 4Y YA OY UD Le mV he Vr EP Yr wO bV eQ ss 3F LG t5 yL 0K Ds hK kq fk 3K eq 7C ep D4 l7 v6 J8 qh rO GB xt 0c MI ed Ez 20 S3 Lc L7 2S 5W 4T lN s1 y7 i9 9I 25 SP cq 0z sU aU dP CQ lK tY EO X4 aZ PV aR H8 hi NQ iu Hp Lk Ja Aa n1 1v mo hQ QV 4F Qp Bez barier

Zapraszamy osoby niepełnosprawne wraz z rodzinami na warsztaty edukacyjne: „ Właściwe żywienie podstawą leczenia cukrzycy, otyłości, zaburzeń lipidowych i nadciśnienia tętniczego.”

Opublikowano: 5 maja 2019

EDUKACJA KLUCZEM DO SUKCESU 

1

ZAPRASZAMY Pacjentów Samodzielnego Gminnego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Chełmku na cykl wykładów:

„Właściwe żywienie podstawą leczenia cukrzycy, otyłości, zaburzeń lipidowych i nadciśnienia tętniczego.”

Wykłady oraz warsztaty poprowadzi Pani Lucyna Ziajka – dyplomowany dietetyk – członek Polskiej Federacji Edukacji w Diabetologii.

Spotkania odbywać się będą od 09 września, w każdą środę w godz. 12 – 14 w Sali Konferencyjnej SGZOZ (administracja – I p.) lub telefonicznie
33 – 846 15 90

Zapraszamy osoby niepełnosprawne wraz z rodzinami.

Uwaga: liczba miejsc ograniczona

TEMATYKA SPOTKAŃ:

  1. Cukrzyca – jak z nią żyć, jak zapobiegać. Produkty mające wpływ na poziom cukru w organizmie człowieka.
  2. Czym jest indeks glikemiczny i jakie korzyści płyną z jego stosowania.
  3. Produkty białkowe i tłuszczowe w jadłospisie osoby chorej na cukrzycę.
  4. Zalecane techniki kulinarne. Układanie przykładowych jadłospisów.
  5. Cukrzyca typu I. Cukrzyca u kobiet w ciąży.
  6. Otyłość i nadwaga czynnikiem rozwoju cukrzycy i chorób układu krążenia.
  7. Bilans energetyczny współczesnego człowieka. Cechy racjonalnej diety odchudzającej.
  8. Żywienie w nadciśnieniu tętniczym. Dieta śródziemnomorska.